AutoDesign

Új formairányzatok, autók, jövő? Jelen-tem.

Friss topikok

Cyberspace - Citroën GT Concept

.: mimino :. 2009.02.01. 13:49

A 2008-as Párizs Motor Show-n rukkolt elő a Citroën ezzel a brutális, büntető megjelenésű GT Concept-jével, amit a Polyphony-val együtt közösen fejlesztett ki. Utóbbiról tudjuk, hogy a Gran Turismo 5 készítőit tisztelhetjük bennük.


Éles, dinamikus és természetesen sportos külsőt sikerült faragni az alkotóknak. A vonalak jellemzően a végsőkig nyújtottak, már szinte szakad a tészta. Elölről és hátulról nézve olyan, mint ahogy a teknősbéka fejét behúzta a páncéljába. Brutálisan néz rám, veszélyes tekintetek méregetnek engem, pont ahogy az alligátor teknős meglapulva figyel. Indiában biztos előszeretettel használnák a lakosok, hiszen a tigris csak szemből támad. Messziről elkerülné ezt a négykerekű teknőst. Oldalról egy fűben lapuló nyúl, aki áttért a vadászatra és épp az áldozatát cserkészi be. Fülei a visszapillantó tükröknél, mellső lábai a köténylemez alatt, hátsók pedig  a küszöb vonalán nyugszanak, várnak a gyanútlan áldozat utolsó, elhibázott mozdulataira. Persze meglehet, hogy egy vadmacska, esetleg hiúz, és csak én látom fehér nyúlnak. Hiába, az asszociáció remek alternatívákat képes nyújtani számunkra.


A tervek szerint 4,96 méter hosszú, 2,08 méter széles és 1,09 méter magas mély. 21 colos alukerekei és extrém peres gumijai kegyelemdöfés. Kíváncsi vagyok, vajon melyik filmben fog szerepelni, C4-es kistestvére bravúrosan állt helyt a reklámokban transzformerként. Talán a Robotzsaru párizsban című amerikai-francia sci-fi-ben vagy Daniel átnyergel az unott 406-407-es Peugeotjáról a Citroënre.


További képek nagyban, zipben itt.
 

Címkék: citroën concept

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autodesign.blog.hu/api/trackback/id/tr20915994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása