AutoDesign

Új formairányzatok, autók, jövő? Jelen-tem.

Friss topikok

F01 - Az új 7-es BMW

.: mimino :. 2009.02.02. 10:53

Kíváncsian vártam az új 7-es megjelenését. Vajon mégjobban kiveri a biztosítékot? Az F01-es széria kétséget kizáróan szebb, karcsúbb mint a most kifutott E65/66-os, ami az én szememnek a BMW bálnája (mint a Mercedesnek a 140-es).


Nagy hangsúlyt kapott a jellegzetes BMW vese, már már nagyobb, mint maga a lámpa. Épp hogy be nem szippantja az útjába kerülőket. Egész formás az autó eleje, olyan sportosra hangolták a vonalakat, hogy azok már kísértetiesen hasonlítanak a Concept CS-re. Persze lassan már BMW-s hagyomány lesz számomra a hátulja, ami mindig kötekedésre ad okot. Amilyen íves, lazának látszódik az eleje, olyan merev, túlmesterkélt a hátulja. Attól még tetszik. De lehetett volna szebb is. És a kilincsek.. túl magasra kerültek, szinte létrára kell állni, hogy kinyithassuk az ajtót. Kerülhetett volna kicsivel lejjebb is.


Belül teljesen más, új vonalak és stílus elemek fogadnak. Ha nem látnám a kormányt, és a váltót, nem mondanám meg egyértelműen, hogy BMW-vel van dolgom. Hiányzik az a nagy kapaszkodó, ami az egész ajtót uralta, ez a mostani 5-ösben és kisebb méretben, de a 3-asban is megtalálható. Végre eltűnt a dupla púp a műszerfalról, szép, egyszerű lett. Talán túlságosan is.

Kedvenc képeim azok, amelyek az agyag model farigcsálásáról, és kialakításáról szólnak. A teljesen homogén szín segít jobban megértetni, hogy a vonalak merről és miként eredhetnek, amiket az utcán látható autón nehezen, vagy egyáltalán nem veszünk észre. A képeken látható tervezők:
Christopher Bangle
, Adrian Van Hooydonk, Karim Habib, Nader Faghihzadeh, Martina Starke.
Jól nézhet ki fekete lámpákkal is. Itt látni, mennyire szögletes, holott kerekebb is lehetne.

Mennyivel szebb a papíron levő terv, itt még kilincs nélkül.
További képek, nagyban, csomagolva ITT. (Később tényleg lesz, de nem találtam még jó tárhelyet)

 Adrian Van Hooydonk angol nyelvű prezentációja a külső- és belső tervekről


Az Auto Motor und Sport TV tesztje, Adrian német nyelven mesél

Címkék: bmw bangle van hooydonk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autodesign.blog.hu/api/trackback/id/tr48917743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása