AutoDesign

Új formairányzatok, autók, jövő? Jelen-tem.

Friss topikok

Nem BAT-mobil. Berlinetta Aerodinamica Tecnica

.: mimino :. 2009.01.29. 12:33

Az 50-es évek Bertone BAT prototípusa a jelenből a 2009-es Detroit Motor Show-n, bár nemhivatalosan a 2008-as Geneva Motor Show-n jelent meg a BAT 11 DK Concept.

A BAT egy szómozaik, mely a Berlinetta Aerodinamica Tecnica szóból ered, tervezője Franco Scagilone, akit az áramvonalasság és az esztétikusság ihletett meg, eredményül egy barátságos, 0,19es légellenállási tényezővel rendelkező autót kapott.

A sorozat 3 autót foglal magában: a BAT 5-öt (1953), amit a Turin Motor Show-n láthattak először, a híres Alfa 1900 Sprintre épülve. Később elkészült a BAT 7, majd 1955-ben a BAT 9 is.

 A BAT 9-es az Egyesült Államokba küldték, átfestették vörösre, amit később Gary Kaberle, egy 17 éves orvostan hallgató vásárolt meg. Később eladta egy Las Vegas-i gyűjtőnek, akinek már a másik két BAT is a birtokában volt.

A BAT 11 DK ("Debbie Kaberle") 2005-ben készült el.

A Bertone tervezői csapat – élén David Wilke - neogótikus stílusban egyesítette a prototípusok szellemét, a végeredmény az éles, határozott vonalakkal gazdagított BAT.

 

 

További képek, és forrás: VirtualCar (olasz nyelven)

Címkék: alfa romeo bertone

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autodesign.blog.hu/api/trackback/id/tr39910077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása