AutoDesign

Új formairányzatok, autók, jövő? Jelen-tem.

Friss topikok

30 éves hódolat - BMW M1 Hommage

.: mimino :. 2009.03.15. 12:59

Tavaly volt 30 éves az M1-es, a mindmáig egyetlen középmotoros BMW modell. Erre az alkalomra illendő volt tiszteletüket tenni a tervező csapatnak, ennek eredménye az M1 Hommage lett.
Adrian van Hooydonk felügyelete alatt hűen épültek át az eredeti '78-as Giugiaro stílusjegyek a mai kor dizájnjába.



Neve hódolatot jelent, éreztetvén BMW részről is a modell iráni riszpektet.
 


Kiváló és ütős megjelenést kapott. Mindene megvan, amit apjától csak örökölhetett: a szokatlan dupla BMW logót a hátulján, kemény és szigorú megjelenést, ék formát, és a hátsó szélvédőn az elmaradhatatlan fekete fényvédőt. (utoljára Ladákon és Skodákon láttam ilyet.)


Minden bizonnyal csak egy tisztelet-tanulmány, sorozatban nem gondolkodnak, pedig lehetne, hiszen az R8-asnak, Murcielagonak egyenesen a szívébe találnának vele..

Külön érdemes a felnire összpontosítani.. Ekkora pókhálót autó még nem hordott a lábán, nem az a célja, hogy legyeket kapjon el, inkább nagyobb nyulakra, fácánokra vadászik a Hommage.


Mióta van Hooydonk a vezető formatervező BMW-éknél, azóta egyre erősebb az a gyanú bennem, hogy előbb-utóbb visszatérhetnek a 70-es, 80-as évek Istenei, a cápaBMW-k.. A Hommage, meg a CS is már kiváló előfutárai lehetnek az új szeleknek, éltetvén bennem a reményt, hogy ez a régvárt vihar hamarosan meg is érkezik. Ha nem holnap, hát holnap után..
Adja az ég, hogy így legyen!

További, nagy képek a SeriousWheels.com-on.

Címkék: retro bmw concept van hooydonk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autodesign.blog.hu/api/trackback/id/tr771003332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása