AutoDesign

Új formairányzatok, autók, jövő? Jelen-tem.

Friss topikok

Audió 4 keréken: AudiO Concept

.: mimino :. 2009.01.31. 20:56

Egy cseh tanuló, névszerint Ondrej Jirec terve az AudiO Concept, amelynek formaterve a zenehallgatásra épül, pontosabban fogalmazva a mai modern dizájnos zenelejátszók alakja ihlette meg a tervezőt. Az alapötlet is az volt, hogy egy „nagy zenelejátszót” tervezzenek, ami egyesíti az autózást a zeneberendezésekkel.

 





A tervező bővebben úgy nyilatkozott, hogy az Apple iPod-ja, az Audi Shooting Brake, a zene és maga az Audi név ihlette meg. (Audi kiegészítve az O-val, és lőn AudiO Concept) Frappáns, és a fülnek is barátságos. A koncepció diesel-elektromos hibridként üzemelne, már szinte egy négykeréken mozgó áramfejlesztő.







Külső formajegyei a már említett Shooting Break-re épülnek, fehér és fekete színekkel fűszerezve. Legelsőként észrevehető új ötlet az ajtóknál alul látható üveg, egész különös külsőt kölcsönözve a négykerekű AudiO-nak. A hátsó ajtóba egy komplett Dj keverőpult lett beleintegrálva, amelyet bármikor használni lehet, akár az autón kívül is. (Ajánlott is, hiszen nem mindig alkalmas a terep egy egész autó befogadására, mint Dj-pult..)
A zenei minőséget fokzandó, a közép alagút két mélynyomót tartalmaz, de hangszórók találhatóak természetesen az ajtókban, ahogy minden ülés alatt is, valamint a műszerfalban.



A különlegességét a vezeték nélküli internet kapcsolat képessége növeli, amellyel bárhonnan megtömhető a beépített 650 Gigabájtos merevlemez. Jól is jön ez kedvenc Dj-nknek, amikor odamegy hozzá egy púderes tiptop maca, és édesen a fülébe súgja, hogy ő bizony pont azt a számot kéri, ami nincs készleten. Dj bácsi nem lesz Bud Spencer, nem fogja azt mondani hogy „a pisztácia kifogyott, és nem is volt”, fogja magát, letölti, sőt ha még lassú a kívánt szám, ízlése szerint remixeli. Csúcs!
 

Címkék: audi concept

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autodesign.blog.hu/api/trackback/id/tr92914968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása